Zdravlje / Psiha
10 zdravih jutarnjih navika
Thinkstock

Dobro jutro! – ova rečenica nije bez razloga. Započnemo li dan dobro, vrlo je vjerojatno da će i ostatak dana biti dobar.

Ako jutro doživljavate kao dio dana u kojem se žuri i jedino što je važno je da na vrijeme izađete iz kuće, razmislite ponovno. Uz pomoć savjeta koji slijede, „reprogramirat“ ćemo vaše viđenje jutra te vam omogućiti da uvidite kako i taj dio dana može biti opušten, lijep i zadovoljavajući.

1. Idite u krevet na vrijeme. Zdravo jutro počinje noć prije. Ako znate da vam je za kvalitetan odmor potrebno 8 sati sna, legnite u krevet kada je potrebno. Izračunajte koliko je potrebno i držite se toga. Neka vam TV ili Internet ne budu distrakcije kojima odgađate odlazak na spavanje.

2. Ako je moguće budite se bez alarma. Nije prirodno da se na glas alarma osjetite odmornim te spremnim za buđenje. Svi smo se našli u situaciji gdje alarm odgađamo nekoliko puta. Neka ta navika bude prošlost.

Jeste li znali da se na prirodan način, bez alarma možete naučiti ustajati kada je potrebno? Kroz mjesec dana postavite svoj alarm sat vremena prije nego se trebate probuditi. Kada se oglasi ustanite ili nastavite spavati do zvuka ‘pravog’ alarma. Nakon što ovo činite kroz dulji period, prirodnim putem ćete naučiti svoje tijelo da se osjeti budnim u vrijeme kada se prvi alarm oglasio. Ubuduće ćete se automatski probuditi. Za vrijeme dok ovo isprobavate, ranije legnite u krevet kako biste se ustali na prvi alarm.

3. Ako znate da vam za smireno jutro treba dulje vrijeme, ustanite ranije. Nećete požaliti ako vaše jutro neće biti užurbano i napeto.

4. Ljubav. Okružite se ljudima koje volite. Jutro je važno započeti s pozitivnim emocijama, a nema bolje od ljubavi. Pošaljite bližnjima poruku ili pročitajte neku na Internetu. Vi najbolje znate što je za vas dobro i pozitivno.

5. Pijte tekućinu. Tijelu treba voda kako bi funkcioniralo pravilno, zato dan započnite s čašom vode u ruci ili nekim prirodnim sokom.

Ostale savjete pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Reci što misliš!