Zdravlje
Pseći poljubac pretvorio muškarcu život u horor, on oprostio svojoj kujici
YouTube

Mantefel odbija vjerovati da mu je kujica Elle prenijela bakteriju. Pustio ju je da ga liže i nakon operacije

Muškarac iz Wisconsina umalo je izgubio život zbog pseće puse. Na sreću, liječnici su ga uspjeli spasiti, no ostao je bez ruku, nosa i bez obje noge. 

Lani 26. lipnja probudio se u groznici, otečenih nogu, crvenog lica i potpuno malaksao. "imamo sam osjećaj  da ovo moram prespavati. Nisam imao snage ustati se. Padao sam u nesvijest", kaže Greg Manteufel. Njegov sin Mike hitno ga je odvezao u bolnicu jer je otac trabunjao, a koža mu je poprimala boju tri dana stare masnice.

U iduća 24 sata stopala su mu pocrnjela i kirurzi su mu morali odrezati potkoljenice, a potom i natkoljenice. Tada su mu počele tamniti i ruke te su i njih morali odrezati, a onda i komad nosa.

Više od tjedan dana liječnici nisu znali što mu je. "Sumnjali su na ubod kukca ili pauka ili pak krpelja, ali nije bilo ništa od toga",kaže njegov sin. Daljniim pretragama utvrđeno je da je Greg zaražen bakterijom Capnocytophaga canimorsus koja se nalazi u slini psa i tako se prenosi na čovjeka.

"Okružen sam psima cijeli život i nije mi bilo smisla u tome da sam se baš sada, nakon toliko godina, zarazio", objašnjava 48-godišnji bivši ličilac. 

Mantefel odbija vjerovati da mu je njegova osmogodišnja kujica Elle prenijela bakteriju. Pustio ju je da ga liže i nakon operacije. Kaže, voli ju i ne može se ljutiti na psa. Dodaje kako može biti i bilo koji drugi pas prenosioc bakterije jer je prije topg kobnog jutra bio na rođendanu na kojme je bilo još osam pasa. Sa svima se igrao i može biti bilo koji od njih. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!