Zdravlje
Živi sa stoma vrećicom i broji tisuće fanova na Instagramu: blogerica razbija stigmu
Instagram Screenshot/Hannah Witton

Blogerica Hannah Witton ima ulcerozni kolitis, a obožavatelje je osvojilo otvorenošću o životu sa stomom

Hannahu Witton na prvi pogled ništa ne izdvaja od drugih vlogerica i ljubiteljica društvenih mreža. Međutim, većina ju je obožavatelja zavoljela zbog njezine otvorenosti o životu sa stomom. 

Kolostoma označava mjesto na kojem debelo crijevo izlazi na površinu trbušne šuljine, a spojena je s vrećicom u koju crijevo izbacuje fekalije. Slično tome je ileostoma odnosno tanko crijevo pričvršćeno na trbuh, a kroz njega se izbacuje tekuća stolica.

 

/p>

Hannah je imala samo 7 godina kada su joj dijagnosticirali ulcerozni kolitis, a na početku ove godine dobila je ileostomu i od tada živi s vrećicom. Od trenutka kada ju je dobila Hannah ne prestaje dijeliti svoje iskustvo s fanovima.

Otkrila je da mijenja stomu svaka dva dana, a da to može varirati od osobe do osobe. 

Blogerica se ne srami ni pričati o seksu, koji mnoge zanima kako se može izvesti sa stomom, a u vlogu je tako otkrila da joj ona ne stvara nikakve probleme u spavaćoj sobi. 

 

 

Jedan o njenih najpopularnijih video serija je 'The Hormone Diaries' u kojem raspravlja o njezim iskustvima vezanim uz seksualno zdravlje pa se tako dotiče tema kontracepcija, ginekologa i plodnosti. 

Mnogi tvrde da im je među omiljenim vlogericama jer destigmatizira seksualne odnose, ali i pokazuje da je normalan život sa stomom sasvim moguć. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!