Zanimljivosti
Knjižnica posuđuje  članovima aktovke i kravate za posao
Pixabay

Knjižničarka Michelle Lee na zamisao je došla jer je više puta od mladih članova čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao

Javne knjižnice već odavno svojim članovima na posudbu nude puno više od knjiga, od DVD-a preko CD-a do besplatne upotrebe kompjutora, no odnedavno svi koji se spremaju na intervju za posao, u New Yorku mogu posuditi kravatu i aktovku u manhattanskom ogranku New York Public Library. 

Od kolovoza članovi knjižnice mogu posuditi poslovne ručne torbe i aktovke u neutralnim bojama, ali i jednobojne kravate ili one prugaste. 

(FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Knjižničarka Michelle Lee na zamisao je došla pošto je više puta od mladih članova knjižnice čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao. 

Zasad ovaj pilot program ne kanimo proširivati na ostale knjižnice, no očigledno postoji potreba za ovakvom vrstom usluge, rekla je Lee za New York Times. 

"Nadam se da će nam doći što više mladih koji će iskoristiti našu ponudu... te da će nakon jednog od takvih razgovora uspjeti dobiti željeni posao ili prvi staž", kazala je Lee. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!