Zanimljivosti
Slomit će vam se srce: petogodišnjaku se rugali zbog nalakiranih noktiju, a njegov tata nasilnicima održao lekciju
Twitter/Daddy Files

Otac petogodišnjaka na društvenim je mrežama podijelio svoj bijes zbog 'toksične muževnosti'

Aaron Gouveia iz Massachusettsa, poznati novinar, dobio je lavinu pozitivnih komentara i poruka podrške nakon niza tvitova o 'toksičnoj muževnosti'. Gouveiju je na objave potaknuo događaj koji je mnogima slomio srce.

Njegov sin Sam bavi se različitim hobijima tipičnima za dječake, ali također voli i one stereotipno povezane s djevojčicama. Tako je jedan dan odlučio u vrtić otići s crvenim nalakiranim noktima.

 

 

Međutim, iz škole je izašao u suzama i pao mami u zagrljaj, a očajan je bio zbog načina na koji su mu se prijatelji rugali u školi. Gouveiaju, koji zna koliko Sam voli nalakirane nokte, šokiralo je kada ga je petogodišnjak pitao da mu pomogne ukloniti lak. 

"Ovo je moj sin Sam. Ima pet godina i danas je naučio koliko je us**** i štetna 'toksična muževnost", započeo je. 

 

 

"Sam ima kolekciju torbica jer voli nositi stvari svugdje sa sobom. Osim toga, voli imati nokte nalakirane u jarke boje jer misli da su "jednostavno prekrasni." I u pravu je - prekrasni su."

 

"Zato je ponosno nosio crveni lak u vrtić danas jer Sam nema uopće pojam o tome da je lak za nokte rezerviran za djevojčica ili da bi itko imao problem s njegovim prekrasnim noktima."

Međutim, dodaje Gouveia: "Njegovim kolegama je to jako smetalo. Samu su se rugali jer je dječak, a nosi lak za nokte. Nazivali su ga imenima i tjerali da skine lak. Ovo je trajalo cijeli dan."

 

 

"Moj sin je daleko od savršenstva, ali ima ogromno srce i empatiju. Nalazi ljepotu u svemu oko sebe i u pet godina nikada se nije bojao biti drugačiji jer nikada nije znao da je to loše. 

"Moja žena i ja smo proveli pet godina uspješno ga poučavajući toleranciji i prihvaćanju te važnosti izražavanja, a vaša su djeca to sve pokolebala i uništila u jednom danu", poručio je tata roditeljima djece koji su bili opaki prema Samu. 

"Nakon dugo objašnjavanja, odlučio je lak, ipak, ostaviti. Jer mu se sviđa i s njim se osjeća dobro. Zatim je njegov stariji brat, iz solidarnosti, također nalakirao nokte i tada sam skoro zaplakao"; napisao je ponosni tata.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!