Zanimljivosti
Traže se kušači kanabisa: 'Moraju znati izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog'
Thinkstock

Kanadska legalizacija kanabisa za rekreativnu upotrebu otvorila je mnoga radna mjesta. Neka su samo za prave znalce

Tvrtka AHLOT traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima

U posljednje vrijeme sve više zemalja legalizira marihuanu u zdravstvene svrhe, no i dalje nema dovoljno dokaza koje joj idu u prilog. Evo koje su medicinske dobrobiti marihuane, a kod čega ne pomaže Marihuana je lijek, ali i mogući uzrok bolesti: evo gdje pomaže, a gdje odmaže

"Zaradite 50 dolara po satu kako biste procjenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi", kaže se u oglasu za posao. Traži se "connoisseur koji je dovoljno dugo živio s kanabisom da razumije i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog". 

Kanada je u srijedu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizirala kanabis za rekreativnu upotrebu, prva na zapadu. Bezbrojne prodavaonice počele su prodavati kanabis i nadaju se da će im "znalci" pomoći u usmjeravanju klijenata. 

"Uskoro će na tržištu biti stotine brendova. Bit će teško odlučiti se", kaže šef AHLOT-a Greg Pantelic objašnjavajući zašto otvaraju takva radna mjesta. 

Izabrani kandidati morat će redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A to podrazumijeva da se "radi od kuće". Uza sve navedeno, i ne čudi da je odaziv na oglas masovan. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!