Zanimljivosti
Lekcije za bolji život: sveučilište uvelo kolegij o sreći
Thinkstock

'Jako sam uzbuđen! Prijavilo se više od 400 studenata. Ne mogu se sjetiti kada sam posljednji put govorio pred toliko ljudi', kaže profesor

Na Sveučilištu Bristol od ove se akademske godine predaje sreća. Preko 400 studenata upisalo je kolegij Znanost o sreći iako im on ne donosi bodove, a sve kako bi naučili nešto o navećoj težnji suvremenog čovjeka.

redavanja se održavaju svaku srijedu u popodnevnim satima, u vrijeme koje je inače rezervirano za sportske aktivnosti i hobije. Kolegij traje deset tjedana. 

"Jako sam uzbuđen! Kreće prvo predavanje iz Znanosti o sreći. Prijavilo se više od 400 studenata i to ne zbog bodova, jer kolegije ne donosi bodove. Ne mogu se sjetiti kada sam posljednji put govorio pred tolikim auditorijem", kaže profesor Bruce Hood koji za ovaj kolegij neće biti plaćen. Nastava će imati teoretski i praktični dio, a na predavanjima će se učiti o zahvalnosti, meditaciji, važnosti kvalitetnog sna i nošenju sa stresom.

"Problemi počinju već u školi kada su učenici suočeni s brojnim očekivanjima, osobito kada je riječ o upisima na fakultete. Kad dođu na faks već su se suočili sa stresom.

Problemi se nastavljau, a sada je tu i studentski kredit, a kasnije nesigurnost po pitanju posla. Tu su i društvene mreže kojene olakšavaju stvar", objašnjava profesor, nalašavajući koliko je važno znati se nositi sa stresom.

Hood se nada da će studenti lekcije naučene na ovom jedinstvenom kolegiju prenositi i drugima. 

Pročitajte još:

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!