Zanimljivosti
U krvi do koljena: mladić završio u bolnici nakon što su ga u moru izgrizla nepoznata stvorenja
YouTube

Mladić je išetao na obalu nogu krvavih do koljena. Nije mogao zaustaviti krvarenje te ga je otac odvezao u bolnicu

Tinejdžer iz Melbournea u Australiji završio je u bolnici nakon što su ga, za vrijeme kupanja u oceanu, izgrizle najvjerojatnije tzv. morske uši. Mladić je iz mora izišao krvavih nogu, na zaprepaštenje ostalih kupača.

Kaže, dok je bio u moru, imao je osjećaj kad da ga po nogama bocka pijesak i nije odmah reagirao, većse nastavio kupati. Kada je izišao iz mora, krv mu se slijevala niz noge. Otišao je kući, no kako nije uspio zaustaviti krvarenje, otac ga je odvezao u bolnicu.

"Na bolničkom podu je za Samijem ostala lokva krvi", rekao je otac nakon što su njegovog sina odveli na obradu.

"Još nismo sigurni koja je vrsta morskih stvorenja to napravila. Ako je riječ o morskim ušima, onda ih je moralo biti prilično mnogo. Ovo je stvarno dramatični primjerak", kazao je oceanolog Alistair Poore sa Sveučilišta New South Wales. Naime, morske uši idu na strvine, a ne na živo meso i nikada njihov napad nije ovolikih razmjera.

Mladićev otac je idući dan otišao na plažu s komadićima mesa koje je bacio u ocean. Stvorenja su navalila na meso, a muškarac ih je uhvatio u kantu i odnio na analizu. Snimio ih je i stavio na internet.

Stručnajci tvrde da su ovakvi slučajevi vrlo rijetki da nema mjesta panici. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!