Zanimljivosti
Svaki dan, ovaj pas ide u šetnju istom rutom kojom je išao sa svojim vlasnikom
Facebook/Tom Tom

Thorova priča podsjeća na priču Hachika, koji je isto vjerno čekao vlasnika svaki dan ne znajući da je on preminuo...

Sjećate li se tužne, ali tople priče o psu Hachiku, lojalnom akiti koji je proveo devet godina čekajući da se njegov vlasnik vrati s posla, ne znajući da je umro od krvarenja u mozgu?

Njegova priča dobila je svoje mjesto i na filmskom platnu, a sad i drugi pas iste pasmine zaokuplja ljude diljem svijeta. Thor ide u šetnju istim putem kao što je išao njegov preminuli vlasnik. Svaki dan.

Stanovnici grada Caçapava do Sud u Brazilu svako jutro svjedoče njegovoj privrženosti. Thor, bijeli Akita Inu, šeće ulicama istom rutom kao što je šetao do prije godina sa svojim vlasnikom.

Staja na svim uobičajenim mjestima gdje je zastao s njim, dopušta onima koji ga znaju da ga podragaju po glavi, čak i pozira za fotografije prije nego se vrati kući kod obitelji koja ga je udomila. Već više od godine dana, to je njegova svakodnevna rutina. 

U prosincu 2015., kad je Thorov vlasnik Claudio Cantarelli umro u 58.godini, Thor je pao u depresiju. Claudiova obitelj brinula se za njega, no nisu mu davali dovoljno ljubavi i pažnje kao Claudio. Vidjevši koliko je nesretan, susjeda Saionara Freitas pitala ih je može li ga udomiti.

Thoru je bilo bolje i onda je prije otprilike godine dana počeo ići u dnevne šetnje, prateći rutu kojom je šetao s Claudiom. “Ujutro rano ustajem, napravim mu hranu i otvorim vrata kako bi mogao ići u svoje dnevne šetnje. Izgleda kao da pokušava prevladati svoju čežnju ili čeka svog vlasnika da se vrati", rekla je za Globe.

Gdje god dođe, Thora svi primaju s ljubavlju i pažnjom jer znaju njegovu priču. Ljudi ga maze, pune mu zdjelice s vodom i hranom i žele mu učiniti veliki gubitak malo podnošljivijim.  

Pročitajte još:

   Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!