Vrt i sobno bilje
Sobne biljke koje vole tamu i jednostavne su za održavanje
www.pixabay.com

Ako ste u potrazi za biljkama koje za održavanje ne traže mnogo, ili pak ako za njih nemate dovoljno svjetlosti, izdvojili smo za vas neke sobne biljke koje vole tamu

Sobne biljke imaju dobar utjecaj na čovjeka i prostor, nemjerljiv zapravo, jer osim što unose dobru energiju u prostor, sobne biljke čiste zrak i po starim pravilima feng shuija mogu izoštriti fokus i poboljšati naše opće zdravlje. 

Svjesni smo toga da previše vremena provodimo u zatvorenim prostorima, stoga je izuzetno važno kakav zrak udišemo, a čist i svjež zrak nam pomaže da se osjećamo bolje.
Prostori u kojima boravimo, kao i stanovi u kojima živimo, često nemaju dovoljan izvor svjetlosti, ili pak mi sami ne brinemo dovoljno o njima i ne pazimo na svjetlost koja je biljkama potrebna.
Ako se pronalazite u ovim opisima, ovdje smo za vas pripremili popis sobnih biljaka, to su sobne biljke koje vole tamu i koje savršeno odgovaraju svakom ambijentu.
Uz to morate znati da sobne biljke koje vole tamu ne traže ni previše pažnje, barem njihov veći dio.

Paprat spada u sobne biljke koje vole tamu i dobar je odabir u prostorima bez svjetlosti. Međutim, paprat zahtjeva vlažnu podlogu za rast.
Philodendron  je još jedna raširena sobna biljka koja voli tamu. Između zalijevanja treba pustiti da se zemlja osuši. Nekim filadendronima potrebno je osigurati ljestve za penjanje. ​

Zeleni ljiljan  je idealna biljka za sve koji nemaju puno iskustva s biljkama. Nije zahtjevna, neobičnog je izgleda i raste u manje osvijetljenim prostorima.
Dracena ili ukras s Madagaskara je definitivno sobna biljka koja voli tamu, jer voli i biti ostavljena na miru. Održavanje je vrlo jednostavno, zahtjeva malo vode, a raste čak i u prostoru s vrlo malo svjetla. 

Fikus Gumijevac također odgovara svakom domu. Raste u zatvorenom prostoru i zahtjeva minimalno održavanje i pažnju. 

Ako prostorija u koju ćete smjestiti sobne biljke nema prozora vodite računa da držite upaljeno svjetlo bar 10 sati dnevno, jer i sobne biljke koje vole tamu ipak trebaju izvor svjetlosti da bi preživjele. 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!