Vrt i sobno bilje
Pažljivo odaberite sobno bilje za tamne prostore
www.pixabay.com

Sobno bilje nam uvijek donosi mnogo koristi pa čak i ako se ne smatrate osobom koja se može brinuti o cvijeću, sobno bilje za tamne prostore je idealno za vas

Ako ste se do sada ustručavali uzgajati sobno bilje jer vam je stan na takvom mjestu da nema dovoljno svjetlosti, više nemate razloga da to ne učinite. Izabrali smo za vas nekoliko vrsta koje će vaš prostor učiniti još ljepšim.
Sobno bilje za tamne prostore koje možete upotrijebiti u vašem stanu ako izvor svjetlosti nije dovoljno jak možete odabrati između sljedećih vrsta:
Dracena ima tanko deblo, ali lijepe listove koji su obrubljeni crvenkastom bojom. Budući da donji listovi s vremenom otpadaju Dracena izgledom podsjeća i na plamu. Ne raste brzo, ali zato je odlično rješenje za prostore u kojima nema puno sunčeve svjetlosti.
Zamioculcas zamiifolia – idealno je sobno bilje za tamne prostore, raste u prostorima s malo vode i malo svjetlosti, izuzetno je otporna.
Hedera algeriensis – ne zahtijeva nikakve posebne uvjete, a između zalijevanja potrebno je pustiti zemlju da se dobro osuši. 

Sansevieria trifasciata - (svekrvin jezik ili sabljica) – vrlo lako podnosi prostore s malo svjetlosti. Izuzetno dekorativna zbog boje i oblika listova
Paprat – mnogo je vrsta paprati npr. Davallia fejeensis su dobar odabir u prostorima bez svjetlosti. Međutim, paprat zahtjeva vlažnu podlogu za rast.
Philodendron – je još jedna raširena sobna biljka. Između zalijevanja treba pustiti da se zemlja osuši. Nekim filadendronima potrebno je osigurati ljestve za penjanje.

 Ako prostorija nema prozora potrebno je da držite upaljeno svjetlo bar 10 sati dnevno, jer i sobno bilje za tamne prostore ipak treba izvor svjetlosti da bi preživjelo.

 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!