Vrt i sobno bilje
Kućno cvijeće vrste koje su najbolje za uzgoj u stanu
www.pixabay.com

Ako postoji provjeren, pouzdan i jeftin način da oplemenimo prostor nečim što će nam donijeti koristi više nego što smo svjesni, onda je to kućno cvijeće bilo koje vrste

Cvijeće u kući je puno više od prolaznog trenda. To nije samo stvar izbora nego i potreba, a to su nam dokazala i mnogobrojna istraživanja. Stoga će nam kućno cvijeće i vrste koje cvjetaju unijeti sve ono što nam možda nedostaje u našoj svakodnevici, i stvoriti preduvjete za ljepši boravak i odmor u stanu ili kući.

Kućno cvijeće - vrste koje cvjetaju

Brojne studije su pokazale da cvijeće povećava produktivnost te da studenti i radnici koji su okruženi cvijećem imaju bolje rezultate. 
Kao što je to slučaj kada ste u prirodi okruženi zelenilom, tako i kućno cvijeće koje cvjeta pomaže da vam koncentracija bude bolja, kao i pamćenje i produktivnost. 
Kućno cvijeće i odabir vrsta za vaš dom, stvar osobnog ukusa i stila doma.

Ako ne znate kako nekome (ili sebi) popraviti raspoloženje, pokušajte s buketom svježeg cvijeća ili donesite kućno cvijeće ali pazite da to budu vrste koje cvjetaju.

Preporučit ćemo vam vrste kućnog cvijeća i navesti tek nekoliko vrsta sobnih biljaka koje će svojim cvjetovima unijeti svježinu u vaš dom.

Afričke ljubičice se smatraju jednom od najlakših vrsta kućnog cvijeća za održavanje. Cvjetaju tijekom čitave godine, nije im potrebna posebna pažnja, osim da ih postavite na prozorsku dasku gdje će imati dovoljno svjetlosti. 

Pustinje u cvatu su prizor koji oduzima dah. Unesite pustinjski šarm u svoj dom s kaktusom koji cvjeta. Ne samo da divno izgledaju nego su i veoma jednostavni za održavanje.

Hibiskus je tropska vrsta cvijeća koje je sve češće i kućno, a idealna je za kreiranje tople atmosfere u prostoriji. Cvjeta velikim cvjetovima koji mogu biti i do 20 cm promjera. Iako sam cvijet traje samo dan dva ali biljka cvjeta od ranog proljeća pa do decembra mjeseca.

Anturija je vrsta kućnog cvijeća koje možemo često vidjeti u domovima, i to ne samo s crvenim, nego i  pink, ljubičastim ili bijelim cvjetovima. 

Gazanija je vrsta kućnog cvijeća koja dolazi iz porodice kojoj pripadaju i ananasi. Zanimljive i neobične strukture, ima samo jedan cvijet koji može biti crveni, žuti, narančasti.

Kućno cvijeće a posebno vrste koje cvjetaju, spada u biljke koje će uljepšati dom, a uz to se i lako održavaju.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!