Vrt i sobno bilje
Posadite kućno cvijeće koje cvjeta i uživajte u njemu
Thinkstockphotos

Ako postoji provjeren, pouzdan i jeftin način da oplemenimo prostor nečim što će nam donijeti koristi više nego što smo svjesni, onda je to kućno cvijeće koje cvjeta

Cvijeće u kući je puno više od prolaznog trenda. To nije samo stvar izbora nego i potreba, a to su nam dokazala i mnogobrojna istraživanja. Stoga će nam kućno cvijeće koje cvjeta unijeti sve ono što nam možda nedostaje u našoj svakodnevici, i stvoriti preduvjete za ljepši boravak i odmor u stanu ili kući.

Brojne studije su pokazale da cvijeće povećava produktivnost te da studenti i radnici koji su okruženi cvijećem imaju bolje rezultate. 
Kao što je to slučaj kada ste u prirodi okruženi zelenilom, tako i kućno cvijeće koje cvjeta pomaže da vam koncentracija bude bolja, kao i pamćenje i produktivnost. 

Ako ne znate kako nekome (ili sebi) popraviti raspoloženje, pokušajte s buketom svježeg cvijeća ili donesite kućno cvijeće koje cvjeta.

Mi ćemo vam preporučiti kućno cvijeće koje cvjeta i navesti tek nekoliko vrsta sobnih biljaka koje će svojim cvjetovima unijeti svježinu u vaš dom.

Afričke ljubičice se smatraju jednom od najlakših vrsta za održavanje cvijeća u kući. Cvjetaju tijekom čitave godine, nije im potrebna posebna pažnja, osim da ih postavite na prozorsku dasku gdje će imati dovoljno svjetlosti. 
Hibiskus je tropska biljka i idealna je za kreiranje tople atmosfere u prostoriji. Cvjeta velikim cvjetovima koji mogu biti i do 20 cm promjera. Iako sam cvijet traje samo dan dva ali biljka cvjeta od ranog proljeća pa do decembra mjeseca.
Anturija je kućno cvijeće koje možemo često vidjeti u domovima, i to ne samo s crvenim, nego i  pink, ljubičastim ili bijelim cvjetovima. Anturija je dobar izbor i ako kupujete nekome buket svježeg cvijeća jer traje jako dugo.
Gazanija je vrsta kućnog cvijeća koje cvjeta, a dolazi iz porodice kojoj pripadaju i ananasi. Zanimljive i neobične strukture, ima samo jedan cvijet koji može biti crveni, žuti, narančasti.

Kućno cvijeće koje cvjeta spada u biljke koje će uljepšati dom, a uz to se i lako održavaju.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!