Vrt i sobno bilje
Jagoda crvena kiša - Jagoda koja se penje k nebu
www.pixabay.com

Jagoda crvena kiša je vrsta jagoda koja raste od kraja travnja do prvih mrazova, a jagoda crvena kiša neprestano daje plodove koje možete brati bez saginjanja

Jagoda crvena kiša je zaista izvanredna vrsta ove biljke. Može rasti do 1.30 m i više, a taj rast može trajati tijekom 6 mjeseci.

Jagoda crvena kiša spada u penjačice, zovu je Mount Everest, a to joj je i zaštićeno ime. Nije potrebno da imate puno mjesta da bi ove jagode pustile korijenje. Ove jagode se prilagođavaju svim vrstama tla i vrlo su otporne su na hladnoću.  Pustite neka rastu i u vašem vrtu, a možete ih uzgojiti i u lončanicama na balkonu. 

Dovoljno je nekoliko minuta da ih posadite, a zatim je potrebno samo da uz njih postavite potpornje i da ih s vremena na vrijeme zalijevate.​ Jagoda crvena kiša rađa zaista lijepe jagode koje su prilikom branja čiste, zdrave i nevjerojatnog okusa.

Svakodnevno ćete diviti gledajući kako se stabljike ove jagode sve više i više penju i prekrivaju se listovima, cvjetovima, te potom i voćnim plodovima.

Jagode rastu i množe se u crvenim grozdovima.

Vaša će djeca biti presretna berući ih samostalno, a ti veliki, slatki, sočni i čisti plodovi bit će im najdraža poslastica.

Jagoda crvena kiša davat će plod sve do prvih mrazova, dugo nakon što prođe uobičajena sezona jagoda pa ćete tako iz godine u godinu imati ukusne voćne plodove.

Što je zgodno, nećete morati saginjati da biste sa zemlje pokupili blatne jagode i plodove koje napadaju nametnici  i prije nego što sazru.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!    

Reci što misliš!