Seks i veze
Nogomet ili seks - što mislite što je muškarcima važnije?
Pixabay

Svi se još dobro sjećamo SP-a u Rusiji. Tada je i muškarcima i ženama nogomet bio na prvom mjestu. No, što kada utakmice nisu toliko važne?

U istraživanju koje je nedavno provedeno u šest zemalja svijeta otkriven je odgovor na pitanje oko kojeg se uvijek razvije rasprava. Odgovor je iznenađujuć. Ili možda nije? 

U Belgiji, Njemačkoj, Engleskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj muškarci su upitani što im je važnije - nogomet ili vođenje ljubavi. Njih čak 72 posto reklo je da će se radije odlučiti za nogometnu utakmicu, nego za seks. Išli su još dalje pa su priznali i da zasuze ako njihova momčad izgubi. 

Čak 75 posto Portugalaca plače ako klub za koji navijaju ili, još gore, reprezentacija neuspješno zaključi utakmicu. Postoji znanstveno objašnjenje za ovakve rezultate istraživanja.

(FOTO: Pixabay)

Neurolozi su promatrali aktivnosti mozga nogometnih navijača dok gledaju utakmicu. Ispostavilo se da se, u trenutku kada igrač njihovog tima zabije gol, u mozgu navijača aktivira područje zaduženo za seksualno uzbuđenje i užitak. 
 
Jedino što je u ovom slučaju utješno za žene je činjenica da su svi anketirani muškarci ostrašćeni navijači. Vjerujemo da bi rezultat bio puno više u korist žena, kada bi se pitalo one kojima nogomet nije najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!