Seks i veze
Izgleda da je bolje biti samac, nego u vezi ili braku?
Thinkstock

Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kojim ga smatramo

Izgleda da, ako ste samac, vjerojatno imate jače društvene veze koje pomažu ljudima. Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kojim ga smatramo - i studija objavljena 2015. podržala je tu zamisao.

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, otkrilo je da: "pojedinci koji su samci imaju veću vjerojatnost da će češće ostati u kontaktu, pružiti pomoć i primati pomoć od roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja, od oženjenih ljudi."

Studija je pokazala da je, ako ste samac, dolazi do rasta društvenih veza (i kod muškaraca i kod žena), što je trend koji je ostao čak i kada se uzmu u obzir strukturna objašnjenja društvenih odnosa.

Istraživači su zaključili da bi, umjesto promicanja brakova, javna politika trebala "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu".

Uostalom, studije su pokazale da ljudi koji stupe u brak, samim time ne završavaju sretnijima ili psihički zdravijima nego kada su bili samci.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!