Ružičaste naočale
Stoma joj je promijenila život: 'Zahvaljujući ovoj vrećici opet sam ona stara'
Instagram/Aisling carson

'Tri godine nisam živjela. Morala sam odustati od nogometa, nisam mogla van s društvom. Nisam smjela napustiti kuću jer me bilo strah da ću morati na WC', kaže djevojka

Aisling Carson iz Belfasta prije četiri godine je dijagnosticiran ulcerozni kolitis. Imala je samo 17 godina i zbog teške upale crijeva život joj je postao nepodnošljiv - morala je na WC po 30 puta dnevno, trpjela je teške bolove u trbuhu i kroničan umor.

"Tri godine nisam živjela. Morala sam odustati od nogometa, nisam mogla van s društvom. Nisam smjela napustiti kuću jer me bilo strah da ću morati na WC i nisam mogla misliti ni na što osim na bolest. U kratkom vremenu izgubila sam puno kilograma", govori ova 22-godišnjakinja koja je 2017. konačno pristala na operaciju ugradnje stome.

 

 

"Uvijek sam mislila da ne trebam operaciju, ali bol je postala prejaka. Stalno sam bila na analgeticima, a umor više nisam mogla podnijeti. zaspala bih na poslu, u kafiću. Svugdje. U svibnju 2017. odlučila sam tome stati na kraj i pristala na operaciju", objašnjava Aisling.

"Kirurzi su mi uklonili crijevo. Rektum još uvijek imam. Napravili su mi rupicu na trbuhu i na nju ugradili stomu koju je postala dio mog života. Prije sam bila prestravljena samom pomišlju da nosim vrećicu, no kvaliteta mog života je toliko narasla, vratila se na staro, tako da uopće nemam problem sa stomom", kaže Aisling.

 

 

"Vratio mi se moj život. Samo mjesec i pol nakon operacije otišla sam na odmor na Ibizu. Iako mi je bilo malo neugodno skinuti se u kupaći kostim, znala sam da sam opet ona stara zbog stome i to mi je bilo dovoljno. Sram je nestao", otkriva Aisling.

"Najteže mi je kad ljudi vide vrećicu i ne znaju zašto je ona tu. Kada bi znali da stoma olakšava život jako bolesnim osobama, problema više ne bi bilo", govori djevojka. Osim što se vratila putovanjima, Aisling se vratila još jednoj strasti u svom životu - irskom nogometu. Sa svojim klubom osvaja naslove.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

not called Aisling Bríd Carson for nothing #upabiddies

A post shared by Aisling Carson (@aislingcarson) on Sep 22, 2018 at 1:33pm PDT

 

"Nakon operacije ja sam s nule došla na sto. Sada nadoknađujem sve ono što sam propustila u protekle tri godine života i zahvalna sam što mi tako dobro ide. Zahvaljujući ovoj vrećici opet sam ona stara ", zaključuje Aisling.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!