Ružičaste naočale
Rekli su joj da je predebela da bude balerina, no skupila je snage i odgovorila im na najbolji način
Amy Marie/Instagram

Uvijek je bila prevelika i za nju su morali krojiti posebne kostime. Zbog svog izgleda odsutala je od najveće ljubavi u životu...

Amy Marie je 32-godišnja plesačica i model iz Kalifornije. Pleše od svoje treće godine života, no cijeli se život susreće s kritikama na račun svog izgleda. Kao djevojčica uvijek je bila birana za "veće" likove u predstavama i za nju su morali raditi veće kostime koji nisu bili toliko lijepi kao oni za mršave balerine.

Stalno se borila s kritikama na račun svog izgleda  - ostali klinci govorili su joj da je debela da bi bila balerina, a ni instruktor plesa nije imao razumjevanja za njezine kilograme pa joj je govorio da mora smršavjeti želi li se baviti baletom. U desetoj godini života Amyno samopouzdanje bilo je toliko nisko da je odustala od plesa i od svojih snova.

(FOTO: Instagram/Amy Marie)

"Bila sam prevelika cijeli svoj život. U školi kada bi nas pitali što želimo biti kad odrastemo, uvijek sam govorila da želim biti balerina. Ironično, tek sam u desetoj godini shvatila da sam prevelika kada mi je kolegica s baleta obratila pažnju na moje noge govoreći: 'Zašto tvoje noge izgledaju tako čudno?'. Tada sam shvatila da sam drugačija", kaže Amy. 

"I dalje sam voljela balet i plesanje i svaki dan sam se prisjećala koliko uživam u plesu, no prestala sam plesati. Bila sam umorna od toga da ostale plesačice bulje u mene u garderobi dok se presvlačim", otkriva Amy koja je pokušala zatomiti svoju želju i pronaći se u nečem drugom, no nije išlo.

 

 

Kada je otišla na fakultet vratila se plesu, i dalje potpuno uništenog samopouzdanja. "Bila samo toliko uzbuđena zbog toga što ću naučiti nešto novo. Plesala sam 20 sati svaki tjedan, ali sam se i dalje sramila svog tijela. I dalje su buljili u mene u garderobi i morali za mene krojiti posebne kostime. Osjećala sam se krivom zbog togas", objašnjava Amy. Ali kada bi zaplesala, svi su se divili njezinom talentu. Shvatila je da mora nastaviti slijediti svoje snove.

Kada ju je prevario i ostavio dečko, Amy je u sveučilišnoj dvorani cijele noći plesala kako bi prošla kroz bolne emocije i izbjegla osude okoline. Trebalo je puno rada, truda i borbe da Amy stigne tamo dgej želi. Ona je danas plesačica i plus-size model. Na Instagramu dijeli svoje fotografije ne bi li i ostale djevojke koje se osjećaku onako kako se ona nekada osjećala, potaknula da se izbore za sebe i zavole sebe.

(FOTO: Instagram/Amy Marie)

"Kako bih se iscijelila plesala sam po cijele dane i noći. Godinu dana sam prolazila kroz svoje teške i negativne emocije, ali to je najbolje što sam učinila za sebe u svom životu. Želim napisati dnevnik koji ću pretvoriti u plesnu koreografiju", otkriva 32-godišnjakinja i dodaje: "Naučila sam da ja imam kontrolu nad time kako će me ljudi doživljavati. Znala sam se pitati: 'Zaštoja?, Zašto me mrze?' No sad znam da to nije moj problem. Ja sam svoj fokus i svoju energiju usmjerila na upoznavanje sebe. Ako postoji nešto što vas iskreno veseli, radite to'", zaključuje Amy. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!