Ružičaste naočale
Ima 70 godina i izgleda nevjerojatno: svoj izgled pripisuje životu bez šećera
Instagram/sweetlifeaus

Nekad davno bila je ovisnica o slatkom, a zadnjih 28 godina prestala je unositi šećer u svoj organizam

Carolyn Hartz odrekla se šećera prije 28 godina, nakon što je bila ovisna o slatkišima. Danas, ova 70-godišnjakinja, ima tijelo za koje bi upola mlađe dame svašta dale, a kaže da je za sve zaslužna prehrana bez šećera.

"Isprva je bilo teško jer sam bila ovisnica o šećeru i slatkišima, ali vjerujem da je to najvažnija stvar zbog koje sam uspjela ostati zdrava i u formi", rekla je Carolyn za Daily Mail.

Otkrila je i svoju tajnu uspjeha: svaki obrok jede proteine, posebno za doručak jer je to smanjuje želju za slatkim. Također kaže da je važno da ne izbacite u potpunosti hranu i piće koju volite, ali da pazite koliko ih unosite.

 

"Poznato je da se ljudski metabolizam usporava kako starimo. To samo znači da moramo preuzeti kontrolu i birati zdravije namirnice." Vjeruje da je vrlo važno biti svjestan vrste i količine hrane koju jedete. Svjesnost je pola posla.

Umjesto šećera, koristi zaslađivač Xylitol - prirodnu zamjena za šećer, koja se može naći u bobičastom voću i povrću. Treba imati na umu da je Carolyn osnivačica tvrtke koja se bavi zaslađivačima, pa je normalno i da bi pripisala svoj izgled zaslađivačima.

 

Osim izbacivanja šećera i paženja na veličinu porcija, Carolyn kaže da je san treći važan element zdravlja i dobrog izgleda. Pokušava spavati bar osam sati dnevno, i tako cijeli svoj život. Bilo kako bilo, zaista izgleda nevjerojatno!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!