Roditeljstvo / Trudnoća
Hrabar potez: odmah nakon porođaja objavila fotografiju svog nagog tijela na Instagramu
Thinkstock

'Nakon svakog porođaja sam imala potrebu skrivati tijelo. Ni sama ga nisam htjela gledati, a nisam ni željela da ga drugi vide. Trebala sam roditi troje djece da shvatim kako postporođajno tijelo ne treba skrivati', rekla je

Australka Elise Raqule objavila je na svom Instagram profilu fotografiju sebe, koju je snimila samo nekoliko sati nakon poroda. Fotografija je snimljena, kako kaže Elise, u trenutku kada je bila najranjivija, samo nekoliko sati nakon što je rodila svoje treće dijete, djevojčicu Willu. Njome je htjela poručiti svima da se ne srami svoga izgleda i da je ponosna na svoje tijelo.

 

 

Let's talk postpartum bodies! I asked @belleverdiglionephotography to take this photo, just hours after giving birth to Willa, in my rawest and most vulnerable state. I was in pain and I was overcome by a flood of emotions. Elated to have welcomed our beautiful girl and so empowered and proud of what my body and I had just done! It's a strange feeling to look down and still see a bump, even though you're holding your baby in your arms, even after doing it three times. It's not easy to go home with a baby and still have to wear maternity clothes. With my first I was adamant I would just "bounce back". Everyone would say "you're young, you'll loose the baby weight in no time!" But you know what, I didn't, I never have in fact. With each baby I've gained a few more kilos and a few more stretch marks. I used to feel the need to cover up in this newborn stage, I didn't want to see my body in this state, so why would anyone else? It's taken me three babies, but I've finally realised this postpartum body isn't something to hide! I am beyond proud for what this body has given and sacralised. I am thankful that my body is able to carry and birth babies naturally. I am NOT ashamed of my (many) new stripes and my postpartum body. And neither should you! Let's celebrate postpartum bodies, in all their glory. The female body is incredible and I am so proud of what mine has done!

A post shared by Formerly eliseraquel (@raisingyoungloves) on Jul 14, 2017 at 3:12am PDT

 

"Još uvijek me je boljelo i bila sam preplavljena emocijama. Bila sam uzbuđena jer sam dočekala prekrasnu djevojčicu i osjećala sam se snažno i ponosno na to što je moje tijelo prošlo. Čudan je osjećaj kada pogledate dolje i još uviek vidite trbuh, iako držite bebu u rukama, čak ako ste to učinili tri puta. nije lako otići kući i dalje nositi odjeću za trudnice", objasnila je Elise.

"Nakon svakog porođaja sam imala potrebu skrivati tijelo. Ni sama ga nisam htjela gledati, a nisam ni željela da ga drugi vide. Trebala sam roditi troje djece da shvatim kako postporođajno tijelo ne treba skrivati. Ponosna sam na njega, na činjenicu što je sposobno nositi bebu i roditi je prirodno.

 

 

Ne sramim se svojih strijani tijela. Ne biste se trebale ni vi. Tijelo žene je nevjerojatno i ponosna sam na to što je moje napravilo", zaključila je Elise. Njezina fotografija i komentar naišle su na odobravanje brojnih Instagram korisnika. 

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!