Roditeljstvo
Istraživanje koje je srušilo predrasude: djeca samohranih roditelja su sretnija djeca
www.profimedia.hr

Znanstvenici su prikupili podatke iz 27 834 obitelji i došli do nevjerojatnih zaključaka

Suprotno uvriježenim mišljenjima mnogih, na zdravlje i odgoj djece ne utječe činjenica jesu li njihovi roditelji u braku ili pak samohrani. Čak su rezultati novog istraživanja pokazali kako samohranih roditelja ima više nego što bi ikada pomislili. 

(FOTO: www.profimedia.hr) 

Znanstvenici su prikupljali podatke iz 27 834 obitelji u Ujedinjenom Kraljevstvu između 2009. i 2017. godine. Rezultati u pokazali kako su djeca, koja su oduvijek živjela u obitelji s jednom roditeljem, pokazala bolje rezultate kada je riječ o zadovoljstvu životom, kvaliteti odnosa ili pozitivnom stavu

"Podržavamo samohrane roditelje već cijelo stoljeće te iz prve ruke znamo kako su snažne i čvrste njihove veze s djecom", rekla je Rosie Ferguson iz udruge "Gingerbread", piše Sciente Alert. 

"Naše je istraživanje dokazalo hipoteze i razbilo mitove o samohranim roditeljima za koje većina misli kako loše utječe na razvoj djece. Ono što je djecu najvažnije, to je prisutnost pozitivnog i dobrog odnosa", nastavila je.

Također, rezultati su pokazali kako je 24 posto roditelja u Ujedinjenom Kraljevstvu samohrano, dok je njih 63 posto u braku. 

 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!