Roditeljstvo
Svjetski je dan posvojenja: 'Moramo posvojenja učiniti vidljivijima jer bez toga djeca u domovima ostaju nevidljiva'
Instagram/adopta_hr

'Hoću biti nečije sunce' poruka je djece koja u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi čekaju nove obitelji

Svjetski je dan posvojenja. Hrvatska se pridružila obilježavanju tog dana na poticaj Adopte, udruge za potporu posvajanju. Adopta je pozvala građane da na društvenim mrežama objavljuju fotografije dlana sa smješkom uz oznake SvjetskiDanPosvojenja i HoćuBitiNečijeSunce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zlatan Charlie Mirkić (@daycharliewalker) Stu 6, 2018 u 12:47 PST

 

Naime, „Hoću biti nečije sunce“ poruka je djece koja u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi čekaju nove obitelji. U Hrvatskoj četiristo trinaest djece trenutačno ima uvjete za posvojenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Snježana Dragišić (@snje2707) Stu 9, 2018 u 1:34 PST

 

„Smješko na dlanu danas se crta diljem svijeta. Znak je to za potporu posvajanju. Kako bismo javnosti ukazali na važnost posvojenja, moramo posvojenja učiniti vidljivijima. Nažalost, bez toga djeca u domovima ostaju nevidljiva“, poručila je Andreja Turčin, predsjednica Adopte.

Posebno se zahvalila poznatim osobama koje su se uključile u kampanju. Među njima su operna pjevačica Martina Tomčić, glumica Helena Kalinić i spisateljica Lea Brezar.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!