Roditeljstvo
Mali penis, veliki problemi: veličina penisa povezana s plodnošću
Thinkstock

Na jednom američkom sveučilištu provedeno je zanimljivo istraživanje o povezanosti dužine penisa i plodnosti muškarca

Dužina penisa povezana je s plodnošću muškarca, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Utah nakon prvog istraživanja u kojem se povezala duljina muškog spolnog organa i plodnost. 

U studiji  je sudjelovalo 219 muškaraca. Ispostavilo se da su oni čiji je penis dug 12,5 centimetara teže začeli dijete od muškaraca čiji je penis dug 13,4 centimetra. Neplodni muškarci su imali penis kraći od deset centimetara.

No, autorica studije dr. Austen Slade poručuje muškarcima s manjim penisom da ne brinu jer ovi rezultati ne znače da su svi muškarci s malim penisom neplodni te da je studija rezultirala s više pitanja, no što je dala odgovora. Primjerice, znači li to da muškarci s manjim spolnim organom imaju nižu razinu testosterona?

U svakom slučaju, kako biste si povećali šansu za začeće pobrinite se da vodite zdrav život - jedite namirnice koje potiču plodnost i dižu kvalitetu sperme, izbjegavajte alkohol i pušenje, izbjegavajte stres i naučite se nositi sa stresom koji ne možete izbjeći, redovito se bavite sportom, kvalitetno spavajte i provodite što više vremena u prirodi.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil! 

Reci što misliš!