Roditeljstvo
Svi misle da ima prelijepe velike oči, a ona zapravo pati od rijetkog genetskog poremećaja
www.profimedia.hr

Dvogodišnja djevojčica morala je s pet mjeseci operirati oči zbog opasnog problema koji su joj dijagnosticirali odmah nakon rođenja

Dvogodišnja beba Mehlani morala se podvrgnuti operaciji očiju zbog rijetkog genetskog poremećaja i to kad je imala samo pet mjeseci. Njezina majka, Karina Martinez, izjavila je kako su ljudi često bili opčinjeni njezinim očima, a zapravo je mala Mehlani patila od Axenfeld-Riegerovog sindroma, rijetke bolesti koja oštećuje vidni živac, piše Independent.

 

 

Liječnici su sindrom dijagnosticirali kada je Mehlani bila stara samo tjedan dana, a utječe na rožnicu i šarenicu što rezultira gubitkom vida, ali i povećanjem očiju. 

Operacija je prošla uspješno, no Mehlanina majka je i dalje zabrinuta zbog utjecaja koji bi sindrom mogao imati na njeno samopouzdanje i uklapanje među ostalom djecom.

"Svaki put kada šetamo ulicom, a prolaznik pohvali Mehlanine predivne oči, u sebi vodim borbe bih li trebala spomenuti njezin poremećaj, no na posljetku se samo nasmijem i zahvalim. Molim se da će jednog dana znati koliko je prelijepa", napisala je majka na Twitteru.

 

 

"Martinez je priznala kako život s tim poremećajem zahtjeva redovne pretrage kako bi liječnici provjeravali Mehlaninin očni tlak. Ako poraste, može uzrokovati dodatne štete njezinim očnim živcima", piše Independent.

Karinini pratitelji na Twitteru neprestano šalju poruke i komentare podrške te savjetuju mladu majku da pokaže kćerkici kako svatko na sebi nosi nešto unikatno i drugačije od ostalih te da je to sasvim normalno. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!  

Reci što misliš!