Roditeljstvo
Mamina poruka: evo kako brak zaista izgleda kad roditelji godinama ne spavaju
Facebook/From Blacktop to Dirt Road

Lauren, kreatorica bloga "From Blacktop to Dirt Road", nedavno je na Facebooku otvorila dušu kako bi rekla sve što misli o godinama bez spavanja

Lauren i Eric imaju troje prekrasne djece, ali kao i toliko drugih majki i očeva, prilično su iscrpljeni. Trenutno su u vrhuncu nespavanja, s 5-godišnjom Norom, 3-godišnjem Andijem i 6-mjesečnim Deaconom, ali se hrabro bore s noćima punima plača jer je to ono što sad njihov odnos čini posebnim.

Lauren, kreatorica bloga "From Blacktop to Dirt Road", nedavno je na Facebooku otvorila dušu kako bi rekla sve što misli o godinama bez spavanja.

"Ovo su godine u kojima ne spavamo. Godine u kojima čujemo plač po noći i mazimo se u tami. Godine u kojima ne spavamo u istom krevetu, ali dodirujemo ruke kad se sretnemo u hodniku. Godine koje su kratke, ali noći tako duge. Godine u kojima mijenjamo plahte usred noći i spavamo s kantama pokraj kreveta."

Nastavila je objašnjavajući kako ona i njen muž 'slave' vrijeme koje djeca provodu kod bake i hvale jedan drugoga kad se izmijenjuju u kasnonoćnim dužnostima, ali je jako zahvalna što ima Erica pored sebe. Iako se te duge noći sada čine beskrajnima, zajedno ih prolaze.

"Godine u kojima hranimo bebe i mijenjamo pelene i podrigujemo bebe i mijenjamo još pelena te ponovno hranimo bebe. Godine u kojima se budimo umorni i možda i malo razdražljivi, i moramo reći 'oprosti' dok trljamo umorne oči, birajući da oprostimo jedan drugome zajedljivost. Godine u kojima se priljepljujemo jedan uz drugogo u ranojutarnjim satima, gledajući se u umorne oči, znajući da nema nitko drugi na svijetu s kojim bi htjeli biti ovako iscrpljeni."

Lauren i Eric sjećaju se dana kad su mogli spavati koliko su htjeli, ali se sve to isplati zbog onog što se događa nakon tih noći nespavanja: "Godine u kojima sjedimo na kauču s jutarnjim kavama u ruci i gledamo te prekrasne male ljude koje smo stvorili kako se igraju na podu, pitajući se kako su nas uspjeli toliko umoriti i probuditi se s toliko energije." Neprospavane noći se proći, a oni nikad više neće biti tako mali i slatki. I zbog toga se sve to i više nego isplati...

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!