Roditeljstvo
Surovi zakon: sud roditeljima oduzeo biološko dijete jer su prestari
YouTube

Gariella de Ambrosisi je rodila u 58. godini. Njezin suprug imao je 69 kada je postao tata

Talijanski sud oduzeo je biološko dijete bračnom paru Gabrielli i Luigiju  De Ambrosis, presudivši da su prestari za roditeljstvo. Gabriella i Luigi podvrgnuli su se umjetnoj oplodnji u inozemstvu te je 2010. Gabriella u 58. godini rodila kćer. Par De Ambrosis tada je postao meta mnogih negativnih komentara, tema brojnih javnih rasprava i TV emsija. 

Vezana vijest

obitelj
zbližavanje prije rođenjaSad i budući tate mogu 'osjetiti' kako je to biti trudan - zahvaljujući pametnoj narukvici

Usprkos svemu tome, uživali su u svojoj kćeri i roditeljstvu sve do dana kada ih 2011. netko nije prijavio za zanemarivanje djeteta. Naime, ostavili su djevojčicu nakratko u automobilu u svome dvorištu, kako bi otišli u kuhinju po mlijeko za nju. Kako tvrdi Gabriella, malenu je gledala iz kuhinje dok joj je pripremala bočicu. Država ih je optužila za zanemarivanje i tu je za njih počeo pakao. 2013. sudac je presudio da su prestari da budu roditelji i kako je njihova biološka kći rezultat moderne medicine, odnosno kako je ne bi bilo bez intervencije znanosti. Oduzeo im je dijete, argumentirajući svoju odluku tvrdnjom da će malena prerano postati siroče

Vezana vijest

Sheryl Blanksby
'Još vjerujemo u čudo'Mama ulovila trenutak kad stariji brat tješi mlađeg koji umire od raka: 'Veliki brat je tu. Sve je u redu'

Djevojčica je dana udomiteljima, no njezini roditelji ne odustaju od pravne bitke da vrate svoje dijete. 2016. ponovno se odlučivalo o tome s kim će živjeti djevojčica koja je tada već pet godina rasla u svojoj novoj obitelji. Sud je odlučio da ona tamo i ostane jer bi bilo pretraumatično da malena nakon toliko godina mijenja okruženje u kojemu živi.

Luigi i Gabriella ne odustaju, no vrijeme nije na njihovoj strani. On danas ima 75 godina, a ona 64. I dalje se nadaju da imaju vremena nadoknaditi propušteno.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!