Ljepota
Nova 'Super ugljikohidrati dijeta' tvrdi da možete gubiti kile i jesti kruh
Thinkstockphotos.com

Ugljikohidrati možda ipak nisu najgori neprijatelj vaše linije

Već godinama se ugljikohidrati smatraju najvećim neprijateljem onih koji žele izgubiti koju kilu pa tako bježe od pekara, kruha, krumpira, riže i svega finoga kao vrag od tamjana. 

Međutim, nova dijeta pod nazivom 'Dijeta superugljikohidratima' pokazuje svima da nije potrebno izbaciti svaki ugljikohidrat s menija. Upravo suprotno: promovira ih! 

Iako drastično izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane može dovesti do brzog i naglog gubitka kila, stručnjaci to nikako ne preporučuju, a tvrde da je jedini zdravi put do dobre linije kombinacija svih makronutrijenata i uravnotežena prehrana. 

To shvaća i Bob Harper, kreator superugljikohidratne dijete koji promovira unos pravih ugljikohidrata poput smeđe riže, batata i kruha od cijele zrni. To su namirnice koje predstavljaju najbolji izvor energije za tijelo, a treba im duže da se razgrade. 

(FOTO: Thinkstock)

Nažalost, ova dijeta, unatoč primamljivom nazivu, ne odobrava prehranu bogatu keksima, tortama i pomfrijem, a zdravi ugljikohidrati trebaju se konzumirati u jutarnjim satima. 

Dijeta superugljikohidratima omogućava ljudima da se lakše drže dijete jer ne zahtjeva iznimni psihički napor koji inače dijete uključuju zbog odricanja i zabranjenih namirnica. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!