Ljepota
Ovu stvar stalno bacate u smeće, a savršen je saveznik vaše ljepote
Thinkstock

Uz ovu stvar možda započinjete ili završavate svoj dan, a umjesto da je bacite u smeće iskoristite ju za uljepšavanje

Vjerojatno ste čuli za korištenje hladnih žlica za podočnjake ili krastavce za svježe lice, ali još bolji efekt mogu imat iskorištene vrećice čaja koje gotovo uvijek bacimo u smeće. 

Sljedei put nakon što napravite svoj omiljeni čaj, zaputite se u kupaonicu u provjerite koje sve beauty trikove vrećice čaja mogu izvesti. 

1. Odmorite oči

Ovaj je trik za ljepotu možda i najpoznatiji kada se radi o vrećicama čaja. Umočite vrećice čaja u toplu vodu i stavite ih na umore uči. Držit ih otprilike 20 minuta, a kada ih maknete primijetit ćete da su vam oči puno manje natečene. 

2. Izliječite rane

Porezali ste se i bol ne prolazi? Zakuhajte crni čaj i ohladite vrećicu pa je pritisnite na porezano područje. Taninska kiselina iz čaja 'suzit' će krvne žile i zaustaviti krvarenje pa je ovo idealan trik, ako se poreže za vrijeme brijanja. 

(FOTO: Thinkstock)

3. Osvježite kožu

Mnogi vole koristiti vrećice čaja kao blazinice s tonerom. Jednostavno ih umočite u toplu vodu i prijeđite preko očišćenog lica. Antioksidansi iz čaja regenerirat će kožu i osvježit je, a učinkovito će ukloniti masnoće. 

4. Pobijedite akne

Vrećice zelenog čaja možete držati nekoliko minuta na području gdje imate akne. Antibakterijsko svojstvo dubinski će očistiti kožu, a lice bi trebalo biti mekano i glatko. Redovitom upotrebom zelenog čaja za lice akne bi trebale nestati. 

5.  Olakšajte si opekline

Sezona je sunčanja, a mnogi se ne štite kako treba. Ponekad to rezultira lijepim brončanim tenom, a ponekad bolnim crvenim tragovima. Ohladite vrećice zelenog čaja i njima prijeđite preko opečene kože. Možete napraviti i oblog od čaja i držati ga 15 minuta. 

Pročitajte još: 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!