Ljepota
Pet sastojka koje morate tražiti u proizvodima, ako imate osjetljivu kožu
Thinkstock

Kupujemo razne proizvode za njegu lica, ali ne obraćamo puno pažnje na naljepnicu sa sastojcima

Danas na tržištu imamo pregršt krema i kremica čiji nazivi i reklame tvrde da čine čuda za osjetljivu i suhu kožu. Međutim, u njima se nalazi bezbroj agresivnih kemikalija koje čine više štete nego koristi koži. 

Umjesto na pakiranje, trebali bi obratiti pozornos na naljepnicu sa navedenim sastojcima jer upravo je ona najvažniji dio prozvoda. 

Sljedeći put kad ćete tražiti novu kremu, tražite ove sastojke. 

1. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina nalazi se prirodno u tijelu, a posebice u vanjskim slojevima kože. Molekule hijalurone nalaze se na zglobovima i živcima, a odgovorne su za mlađahan izgled kože. 

(FOTO: Thinkstock)

2. Maslinovo ulje

Kvalitetno, prirodno maslinovo ulje djeluje na upaljenu kožu, potiče brže zarastanje kože, a čak može pomoći ljudima s atopijskim dermatitisom odnosno ekcemima. Maslinovo ulje vlaži suhu kožu i vraća joj sjaj te ju čini glatkom, a sve to bez umjetnih kemikalija. 

3. Aloe vera 

Aloe vera dolazi iz biljke, a postala je jedan od najpopularnijih prirodnih gelova za iscjeljivanje i njegu kože. Aloin gel djelu dubinski i izrazito hidrira kožu, a pomaže u riješavanju ožiljaka i ujednačavanju kože. Aloe vera bogata je vitaminom E i C pa pomlađuje i osvježava kožu. 

(FOTO: Thinkstock)

4. Kokosovo ulje

Nije idealna opcija za lice jer može začepiti pore, ali kokosovo ulje odličan je izbor za hidrataciju cijelog tijela. Posjeduje antibakterijska i antigljvična svojstva, a vraća eslatičnost i čvrstoću koži. Neki čak tvrde da je kokosovo ulje odlično za uklanjanje pdočnjaka pa da malu količinu treba utrljati kružnim pokretima ispod oka. 

5. Shea maslac

Shea odnosno karite maslac dolazi iz oraha, a sastavni je dio dubinski hidratantnih krema za lice i tijelo. Karite maslac, za razliku od drugih sastojaka, prodire u kožu kroz pore, a ne zadržava se na površini. Budući da je sasvim prirodan, shea maslac idealan je za osobe sklone alergijama ili ekcemima. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!