Ljepota
Za savršeno glatke noge: nekoliko jednostavnih trikova protiv uraslih dlačica
Thinkstock

Koliko god se trudili imati glatke noge, dlačice koje vode svoju politiku i rastu pod kožom, bacaju sav vaš trud u vjetar

Obrijali ste noge i prvi dan su glatke kao s reklame, ali već drugi dan pojavljuju se crne 'točkice', a svaki idući dan sve je gore i vaše noge nisu više za pokazivanje. Razlog zbog kojeg dlačice urastaju leži u tome što su preslabe da probiju kožu pa nastavljaju rasti ispod nje.

Najučinkovitije sredstvo protiv urastanja dlačica je njihovo kvalitetno uklanjanje, odnosno čupanje iz korijena. Prokušana metoda za to je depilacija voskom. 

Nakon uklanjanja dlačica preporučuje se nošenje šire odjeće kako bi dopustili koži da diše jer uska odjeća ili najlonke pritišću kožu i doći će do ponovnog urastanja.

Također, vrlo učinkovito sredstvo protiv urastanja dlačica je piling. Piling uklanja mrtve stanice kože i pomaže dlačicama da probiju kožu i rastu vani.

Ono što se nikako ne savjetuje, a najčešće se radi je čupanje uraslih dlačica pincetom i njihovo istiskivanje iz kože. Ove metode ostavljaju ranice i ožiljke na koži.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

 

Reci što misliš!