Gastro
Zaboravite kuhano vino. Topli gin postao nezaobilazno piće adventa, a vi ga možete napraviti kod kuće
Pexels

Kuhani gin možete pripremiti kod kuće i zadiviti goste intenzivnim aromama

Kuhano vino postalo je klasik među zimskim pićima, ali prava mu je konkurencija topli gin. Dolazi u nekoliko varijanti, a posebno se ističe onaj s dodatkom naranče i cimeta koji širi nenadmašivi miris. 

 

 

Donosimo vam jednostavni recept za topli gin koji možete pripremiti kod kuće i oduševiti goste.

Sastojci:

  • gin
  • ocijeđen sok naranče
  • sok limuna
  • smeđi šećer
  • cimet
  • med
  • 3 kriške naranče

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hot gin is my new favorite drink�☕️ 10 cl good orange good 3 cl of my home made Christmas Gin (you can nearly every gin with a hint of cinnamon, star anise, orange) 3 cl Tranquebar Colonial Dry gin 3-4 Star anise 1 stick of cinnamon 5-8 Cardamom pods Warm it up in a little sauce pan Then serve in a glas with some star anise, cardamom pods and cinnamon stick. ���� Varm gin er min nye favorite drink 10 cl - God appelsin juice 3 cl - Hjemmelavet julegin (du kan bruge hvilken som helst gin med noter af appelsin, anise eller kanel) 3 cl - Tranqubar Colonial Dry gin 3 -4 Stjerneanis 1 Kanelstang 5-8 Kardemomme kapsler Varm det hele op i kasserolle - server derefter i et glas med stjerneanis, kanel og nogle kardemomme kapsler som garnish.

A post shared by Gin & Tonic Blog �� (@gin_and_tonic_blog) on Nov 25, 2018 at 10:09am PST

 

​Priprema:

Ulijte gin, narančin sok i limunov sok u lonac te dodajte dvije žličice meda, žličicu cimeta, žličica smeđeg šećera te tri kriške naranče. Pustite da proključa, a zatim dvadesetak minuta kuhajte na nižoj temperaturi.

Reci što misliš!