Gastro
Neka se čini kao da ste puno napravili: oduševite obitelj meksičkim tortiljama
Thinkstock

Nema tko ne voli tortilje, a vi ćete uz ovaj jednostavan recept oduševiti sve na sljedećem ručku

Meksička hrana savršen je odabir za ručak koji servirate široj obitelji ili nekome koga želite impresionirati, a tortilje su najjednostavnije jelo iz te intrigantne kuhinje. 

Umjesto da stojite nekoliko sati nad štednjakom, već za četrdesetak minuta moći ćete uživati u okusima koji su nastali stapanjem nekoliko jednostavnih začina. 

Najbolje u vezi ovih tortilja jest da neće odmah otići u vaš struk i bedra jer ćete koristiti mljeveno meso s udjelom masti od 5 posto, kvalitetno maslinovo ulje i sir. 

Evo kako napraviti meksičke tortilje tako da više nikada ne pomislite na naručivanje istih.

(FOTO: Pixabay)

Vrijeme pripreme: 30-40 minuta

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 12 tortilja 
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 zelena paprika
  • 500 grama mljevenog mesa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 čajna žličica kima
  • 2 čajne žličice fajita začina
  • 2 žlice pirea od rajčice 
  • konzerva graha
  • 30 ml vode

Dodaci

  • nasjeckane crne masline
  • 75 g cheddar sira
  • 20 g korijandra

Kako pripremiti tortilje?

Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva i namastite protvanj u koji će stati sve tortilje. Na velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popirjajte zelenu paprik i luk da omekšaju.  Dodajte meso i pojačajte vatru kako bi poprimilo smeđu boju. Dodajte ostale sastojke i mješajte povremeno.

Dodajte meso na svaku tortilju i zarolajte ih. Stavite ih na protvanj i na tortilje rasporedite sir i masline. Pecite 15-20 minuta, dok tortilje ne poprime zlatnu boju.

Na kraju pospite korijandar i poslužite umake po želji (salsa, vrhnje..).

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Reci što misliš!