Dobre ideje
Kreativne ideje za ponovnu upotrebu plastičnih vrećica
Thinkstock

Ako volite prirodu i upućeni ste u štetnosti koje plastika čini Zemlji, vjerojatno je da izbjegavate plastične vrećice.

Jedna ste od onih osoba koja vjerno nosi platnenu torbu sa sobom i često prilikom kupovine izgovara rečenicu: ‘Ne trebate stavljati u vrećicu, hvala!’

Bez obzira na sav trud i razmišljanje o plastici, dogodi se situacija u kojoj ste zaboravili platnenu torbu ili je ona premala za sve što ste kupili. Dođete doma, nadraženi činjenicom da se u vašem kućanstvu nakupilo više plastičnih vrećica nego biste to željeli. U takvim situacijama, uvijek postoje alternativna rješenja!

1. Od viška plastičnih vrećica možete napraviti pređu, a potom isplesti torbu, simpatičnu košaricu, tepih ili čak tabure za sjedenje. Proces je jednostavan, zabavan i kreativan. Zbrinjavanje plastičnih vrećica na ovaj način može vam postati novi, obožavani hobi.

2. Od plastičnih vrećica možete napraviti ukrasne jastuke za terasu ili dvorište. Ne trebate kupovati ni jastuk za svog ljubimca. Umjesto toga iskoristite plastične vrećice. Kako? – Jednostavno i besplatno!

Imate li u kućanstvu jastučnice koje želite iskoristiti, ali stoje prazne? Napunite ih starim plastičnim vrećicama.

Ako jastučnice postanu mokre ili se upljesnive, zamijenite vrećice i operite navlaku. Stare vrećice reciklirajte. Ništa lakše!

3. Sigurno niste znali da od plastične vrećice možete napraviti zmaja za svog klinca. Većina stvari potrebnih za ovaj mali projekt već imate u kućanstvu. Kako napraviti ovu kreativnu igračku naučite klikom na link.

Još odličinih ideja pročitajte na portalu Kreni Zdravo.

Reci što misliš!