dm svijet
Blagdansko prejedanje došlo je kraju. Osvježite tijelo trodnevnim detoksom
Thinkstock

Ne znate kako započeti dijetu ili promjenu načina života? Trodnevni detoks mogao bi biti za vas

Ušli smo u novu 2019. godinu i vrijeme je da se polako oprostimo od blagdanskih delicija. Međutim, nije jednostavno prestati jesti nakon čestih velikih obroka. Ovaj trodnevni detoks idealan je početak dijete i vraćanja organizma u normalu. 

Zašto koristiti kratki detoks?

Nakon odmora i blagdana često se osjećamo napuhano, teško i jednostavno izvan svega. Na praznicima nerijetko jedemo više nego što bi trebali, a često preskačemo vježbanje. Trodnevne dijete korisne su jer nas 'gurnu' natrag u normalnu rutinu i motiviraju da popravimo prehrambene navike.

(FOTO: Thinkstock) 

Nakon ovog trodnevnog detoksa tijelo će vam se sigurno drugačije osjećati, a moguće je da primijetite sitne promjene. 

Što jesti?

Sva tri dana potrebno je jesti cjelovitu, prirodnu hranu. To će promijeniti način na koji vam odgovaraju okusi i više nećete odjednom jako željeti slanu, hrskavu ili masnu hranu na koju ste se navikli za vrijeme praznika. 

1. Prestanite jesi nezdrave i jednostavne ugljikohidrate. Zaobiđite pekarske proizvode i fokusirajte se na nemasne proteine, ribu, kuhano i sirovo povrće. 

2. Nemojte soliti hranu niti koristiti umake za hranu. Mnogi umaci poput dressinga za salate ili barbecue umaka prepuni su šećera i natrija zbog kojeg ste napuhani i zadržavate vod u tijelu.

3. Konzumirajte cijelo voće kada imate želju za slatkim. Ovo će biti dosta teško prvi i drugi dan jer smo se naviknuli posegnuti za kolačima i keksima.

4. Unosite velike količine vode. Zabranjeno je unositi sokove, gazirana pića, alkohol i sve zaslađene verzije. Najbolje je piti samo vodu i prirodne čajeve. U vodu možete dodati krastavce, naranče, kiwi i razno bobičasto voće. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Reci što misliš!